Hantverkarguiden ute i ny upplaga

Pappas ambitiösa bok Hantverkarguiden finns ute igen, både som vanlig pappersbok och som e-bok.

Dags för ett nytt kök? Eller ett läckert kakel i badrummet? Kanske är det hög tid att lägga om taket? Det kan vara knepigt att hitta hantverkare, men betydligt svårare att hitta rätt hantverkare. Hjälp – hur gör man?

Jo, man kastar sig över ‘Hantverkarguiden’, skriven av den kunnige bostadsjournalisten Lennart Arnstad…och inspirerad av Konsumentverket – vars bostadsexpert Sverker Thorslund varit sakkunnig.

De kanske viktigaste råden i ‘Hantverkarguiden’ är hur man ska undvika alla faror och fällor som lurar på den som kanske för första gången ska anlita folk för jobb i hemmet. En grundregel är att man aldrig ska ha bråttom när man söker ett företag eller en enskild hantverkare när man behöver bygga om, bygga till eller renovera. Det gäller att planera jobben i god tid och se till att man även har tidsmässigt svängrum.

‘Hantverkarguiden’ är en guldgruva för den som vill handplocka rätt typ av hantverkare för jobbet. Här finns branschorganisationerna med namn, förkortningar, e-postadresser och viktiga hemsidor. Här finns en spännande och mycket lärorik läsning om alla konsumenter som ‘fick rätt’ mot sina hantverkare när det kört ihop sig.

Köp och läs!

Leave a Reply