Stockholms marxister går mot höst

marx.jpg
Chico, Groucho och (nej, inte Harpo) Zeppo 1930. Foto: IMDB.

Min pappas gamle vän Ã…ke Cato har i sommar gjort succé med musikalen Den Stora Premiären i Skåne. Uppsättningen är en hyllning till bröderna Marx, vilket glädjer mig då dessa briljanta komiker är några av mina stora idoler. Bland annat har de hittat på världens roligaste skämt. Bakgrunden är att besättningen på ett lyxfartyg misstänker att det finns fyra fripassagerare (stowaways) ombord:

Captain: “Stowaways? How do you know there are four of them?”
Steward: “Well, they were singing Sweet Adeline.”

Hahaha! Den 28 september har musikalen Stockholmspremiär på Intiman vid Odenplan. Boka biljett redan nu på ticnet.se.

One Comment

  1. Ã…ke

    Fast snarare i ordningen Groucho, Chico och Zeppo.
    Jag har grubblat hela sommaren på repliken med Sweet Adeline men förstår inte. Utber jag mig därför om en förklaring.
    För övrigt är hotellet ändrat till Reisen. Lite närmare Söders höjder.

Leave a Reply