Min runa om pappa i DN

Idag publicerar DN min text om pappa. Du kan läsa texten här: nekrolog-pappa.pdf. Ett litet utdrag:

Lennart Arnstads journalistik är en vägvisare in i framtiden för svenska medier. Lennart var kvällstidningsjournalist i ordets finaste bemärkelse. Säljande löpsedlar kombinerade med ett sprudlande hjärta så gigantiskt att det plötsligt inte orkade längre, en vårdag på motionscykeln. Fuskbyggen avslöjades lika säljande som hycklande justitieministrars bostadsrättsaffärer. Ändå hördes sällan ett ont ord om Lennart – bara respekt och kärlek till en människa som satts till jorden för att göra den lite bättre och gladare. Han lyckades. Efter hans död har vår planet istället blivit tråkigare. 

Skrivandet av runa påminner mig förresten om en av farsans favorithistorier. Någon journalist på Aftonbladet ska ha sagt följande:

Om jag mular till trekryss så ska Steinar skriva runan.

“Trekryss” är Aftonbladets Stockholmsupplaga och “Steinar” är Steinar Olsen, legendarisk journalist som avled för många år sedan.

3 Comments

 1. Marion Jonsson

  Hej efter många år.

  Läste i DN att din pappa hade dött och ville bara höra av mig och – så att säga beklaga sorgen. Jag vet att det låter som tomt prat men det är det inte ftersom jag har mist min egen pappa 1986 och vet precis hur det känns. Sköt om dig och ha det så bra.
  Din gamle arbetskamrat
  Marion/smålandsposten

 2. Mats Westling

  Hej Henrik!

  Jag heter Mats Westling och bodde granne med Din pappa, mamma och Dig i Skogås 1968-69. Trots att lång tid gått sedan dess blev jag och min förra fru (Inger) mycket tagna då vi läste att Lennart gått bort. Vi umgicks och trivdes mycket bra med honom och mamma Eva under vår Stockholmstid. Vi bor sedan länge i Sundsvall dit Er familj kom och hälsade på för c:a 35 år sedan.

  Jag tycker att Din minnesskrift efter pappa var mycket fin.

  Hälsningar

  Mats W

  PS Vår äldsta son född 1970 heter Henrik (efter Dig)

 3. Henrik Westling

  Hej Henrik.

  Jag fick alldeles nyss det sorgliga beskedet av mina föräldrar att din far gått bort och vill därför sända en tanke till dig och beklaga den sorg som du och dina närstående nu tvingas genomlida.

  Efter att ha nödgats ta del av informationen om din Fars frånfälle vill jag nu bara skriva några rader.

  Sommaren 1978 umgicks du och jag en hel del vid vår stuga i Medelpad (Långsjön utanför Sundsvall om du minns) tillsammans med våra föräldrar och syskon.

  De gemytliga besöken hos er samma årtal och en del andra träffar gör sig nu särskilt tydligt påmint efter det sorgliga beskedet (hur många gånger har man inte följt Lennarts artiklar, särskilt i Aftonbladet och påminnts om hans humor och glimt i ögat).

  Vill därför sända en tanke till dig och din familj och önska allt väl i den tuffa tid som ni nu genomgår.

  Mvh

  Henrik Westling

Leave a Reply