En riktigt vidrig text borttagen

Uppdatering 8 januari 2015:

Här låg tidigare en riktigt vidrig text jag tydligen bloggat för snart tio år sedan. Jag hade själv inget minne av den och upprördes själv över hur usel den var, jag har därför valt att ta bort den helt. Det är ingen ursäkt för vad som stod där, sannolikt kommer texten att cirkulera vidare ändå.

Jag kan inte nog poängtera hur mycket jag tar avstånd för texten jag skrev 2008, förhoppningsvis har jag blivit klokare med åren.

De identitära rörelsernas vidriga våld har manifesterats i både Paris och på Utøya. Inget försvar existerar någonsin för detta. Demokratin är idag hotad i Europa. Det är enbart via demokratins egna ideologi vi kan möta detta tillsammans: Alla människor är lika mycket värda.

Massakern på Charlie Hebdo och massakern på Utøya är varandras syskon. Det politiska våldet manifesteras via identitära rörelser som inte vill något gott. Europas rasister och mördarna från Paris lever i symbios. Det är upp till oss demokrater att utmana och besegra detta fruktansvärda.

Jag har bloggat om terrordådet igår här. Läs gärna:
http://www.tricorder.se/?p=835

10931227_10205608518593107_6036818420738027269_n

Leave a Reply