FN borde spränga Israels mur

 mur.jpg

Israel vill bygga ännu mer olaglig mur i de områden man ockuperar, skriver bland annat SvD. Anledningen är att befolkningen i Gaza inte svälter ihjäl som planerat, utan tagit sig in i Egypten i desperat jakt på mat och bränsle (officiellt skyller israelerna på ett bombdåd där en israel dog — själva dödade de samma dag sju palestinier).

Då infinner sig följande möjlighet.

Israels ockupation av de palestinska områdena fördöms i två FN-deklarationer. Israels mur är olaglig, enligt domslut i internationell domstol. Israel har trots upprepade påstötningar gett blanka fasen i detta. Det är dags att världssamfundet börjar överväga militärt vål mot Israel, precis som man gjorde mot Irak då detta land invaderade Kuwait 1990-1991. Då tog det bara veckor för världssamfundet att reagera. I Israels fall har det tagit över 40 år.

Kör ut ockupanterna ur Västbanken, Gaza och östra Jerusalem! Muren kan lämpligen sprängas sönder, till samma jubel som Berlinmuren föll.

Uppdatering: Ytterligare fem palestinier har mördats av Israel i det ockuperade Gaza. I strid mot folkrätten. En ockupationsmakt får inte mörda befolkningen i ockuperade territorier. Men enligt TT-Reuters skedde det “för att få bukt med raketbeskjutningar därifrån mot de södra delarna av Israel”. Hm…

Leave a Reply