Ã…tala Tony Blair för krigsförbrytelser

Han går. Tony Blair kommer i juni att upphöra att vara Storbritanniens premiärminister, skriver aftonbladet.se. I samband med detta publiceras en nätfråga, med följande alternativ:

Vad tycker du att Blair ska göra nu?

    Njuta av livet
    Ta annat politiskt uppdrag
    Jobba ideelt och ägna sig åt välgörande verksamhet
    Bli lobbyist

Bättre vore i mitt tycke att åtala denne misstänkte krigsförbrytare vid Internationella Brottmålsdomstolen (ICC). En god prövning av det juridiska ansvaret för anfallet mot Irak 2003 är precis vad världen behöver just nu, då folkrätten tycks nästan lika förfallen som 1939.

Fler länkar:
Artikel på dn.se
Artikel på svd.se

3 Comments

  1. Du har helt rätt, och många här i London håller fullständigt med! Problemet med Blair är att det är förbaskat svårt att hata karln! Han har personlig charm och intelligens och kommer undan kmed det mesta! Förra veckan visade en av dessa otaliga opinionsundersökningar att drygt 60% av britterna ansåg att han trots allt varit en rätt bra premiärminister! Folk här är helt enkelt alldeles för förlåtande och toleranta i vissa lägen, och när han nu “tar pengarna och sticker” som en tidning skrev, så glömmer man bara det hela!

Leave a Reply