Lite bilder på pappa Lennart

Du som undrar hur det går med minnestunden — vi jobbar på det. Just nu handlar det om att bestämma var vi ska vara någonstans. Ã…terkom för fortlöpande info.

Under tiden kan du njuta av lite bilder.

karaoke.jpg

Pappa i karaoke-tagen. Birka Paradise gick aldrig säker för hans version av “King of the Road”. All konkurrens krossades skoningslöst när juryn sade sitt. Vad hade hänt om han ställt upp i Idol?

snapsvisesm2005.jpg

Nästan lika bra gick det i snappsvise-SM 2005, där han kom tvåa (läs om det på aftonbladet.se). Här är en annan av hans snapsvisor, melodi “Zlatan” (funkar inte inbäddningen nedan så klicka här):

Sjungen på Ã…landsbåt. Här är texten, för dig som känner dig lite nubbesugen:

Missade Systemet i dag
SATAN SATAN
Dörren låstes och där stod jag
kvar på gatan
Nubbetorsk vid Bolagsport
– snacka om att få rött kort!

Copyright Lennart “Lill-Hutten” Arnstad, back i Stuvsta IF:s D-lag 1947
Bärsaback 2B

Tack till Bosse Hedin för videotipset!

eva-o-lennart.jpg

Pappa med mamma. Troligen 1960-tal?

lennart-o-maria.jpg

Sedan kom vi barn. Jag själv och — här på bilden — min lillasyster Maria (född 1968).

boat.jpg

Lennarts känsla för sjö. Ett av hans stora mysterier. Han hängde på alla båtmässor och var väldigt entusiastisk då jag för ett par år sedan skaffade båt. Här hjälper han mig vårrusta min familjs Ohlson 22. Men! Pappa köpte aldrig själv någon båt. Och han åkte sällan med oss i någon av våra båtar. Var han lite rädd för sjön i småbåt? Han svarade aldrig då jag frågade. Men han gillade själva båtarna.

nalensnajdare.jpg

Jazz-pappa. Nalensnajdaren Lennart. Spela Lasse Gulin för honom och du vann hans hjärta.

pelikan.jpg

Han trivs bäst på öppna krogar. Nära Kvarnen vill han bo… Eller nära Pelikan, som på bilden med min son Movitz, vännerna Pelle och Lars-Olof och jag själv. Plåtade Björnör? Vem minns? Inte jag.

helfigur1.jpg

På promenad, då jag tar lite byline-bilder åt honom.

datorkamera.jpg

Så här ser man ut om man testar om den lilla kameran på nyinköpta datorn funkar. Jodå pappa, den funkar! Plats är farsans mysiga arbetsrum i källaren i Enskede, fullbelamrat med mystiska bostadsböcker.

Leave a Reply

Back to Top