Diktator Clabbe från Idol-juryn

TV-programmet Idol har väl snart rullat klart för säsongen på TV4. Det påminner mig om ett märkligt ögonblick i mitt journalistliv, då jag var redaktör på TV4.se, under omgörningen av sajten hösten-vintern 2005.

Vi hade chatt med Idol-juryns Claes “Clabbe” af Geijerstam — en mycket underskattad form av journalistik, eftersom offret ofta överrumplas av ärliga frågor som vanliga journalister inte vågar ställa. Och ofta levererar de ärliga svar, av pur förvåning. Så skedde här. Ur chatten:

chilli: om du fick vara vem som helst för en dag, vem skulle du då vilja vara?

Claes: Sveriges Diktator, med rätt att stifta och ändra lagar

Linnea: vilka lagar vill du helst ändra på då?

Claes: Nej det tar vi inte här – det är så mycket som rinner ner i alla svarta hål som vi stoppar våra pengar i

En tråd att ta upp för nästa journalist som intverjuar herr Clabbe!

Leave a Reply

Back to Top