Rasisternas gratisreklam i media

sd.jpg

TV-legenden Ã…ke Wilhelmsson är knappast debatt-Sveriges hetaste namn. Ändå verkar han vara en av mycket få vettiga angående dagens medialansering av rasisterna i Sverigedemokraterna. Wilhelmsson skriver i Aftonbladet angående TV4-debatten, där dessa bruna löss släpptes in:

[…] för mig är det nästan ett historiskt klavertramp av en programledare, när han som försvar för sd-ledarens medverkan menar att också miljöpartiet på sin tid utan riksdagsrepresentation minsann också fick medverka i tv. Jämförelsen är horribel! Som att jämföra äpplen med bananer eller miljöpolitik med invandrarhat.

Läs hela Wilhelmssons debattartikel på aftonbladet.se.

För mig är det totalt obegripligt varför den svenska demokratin helt plötsligt anser att “man måste ta debatten” med vad som var en promillerörelse. Änskar vi oss i hemlighet en parlamentarisk ondska, i någon sorts märklig avundsjuka gentemot Danmark och Norge? För att en sådan ondska på något sätt gör den politiska debatten mer spännande?

Bara ett är säkert: Innan man började “ta debatten” var rasisterna långt utanför riksdagen. Får de mer gratis TV-reklam når de snart fyraprocentsspärren. Någon som de svenska nazisterna inte ens var i närheten av på 1930-talet. Lyssna istället på Wilhelmsson.

Tig ihjäl fascisterna innan stöveltrampet når riksdagshuset!

Leave a Reply

Back to Top